Saboteert je reiniger je huidverzorging?

Geschatte leestijd: 2 minuten

De eerste (en jammer genoeg meest negeerde) stap in huidverzorging is reinigen. Sommige mensen spenderen uren in hun zoektocht naar de laatste nieuwe hightech crèmes en serums, en geven hier ook veel geld aan, maar gaan slordig om met hun reiniging.

Een juiste gezichtsreiniging is belangrijker dan je misschien denkt. In feite is een verkeerde reiniger vaak de oorzaak van veel huidproblemen. Geen enkele crème of serum kan immers een verkeerd gereinigd gelaat aanpakken.

Waarom en wanneer je reiniging gebruiken

Een gezichtsreiniger dient niet enkel om make-up te verwijderen. Het verwijdert ook stofdeeltjes, talg, dode huidcellen en zelfs luchtverontreiniging van de huid. Daarom dien je het àltijd te gebruiken alvorens je ook maar iets smeert op je gelaat. ’s Morgens en ’s avonds dus!

Welke soort reiniging moet ik gebruiken

Je cleanser is zo veel meer dan enkel een zeepje, het is eigenlijk je eerste stap om je huid al te behandelen. De juiste reiniger zal je huid veel voordelen geven. Net zoals dat de verkeerde reiniger voor puistjes kan zorgen, de natuurlijke huidbarrière kan strippen, en je huid gevoeliger of droger kan maken.

Lastig om er zo een pasklaar antwoord op te geven dus. Kort door de bocht wordt immers altijd gezegd dat een vettere huid moet reinigen met een gel of mousse, terwijl een droge huid best reinigt met een melk of olie.

Maar wat als ik je nu vertel dat ik in sommige gevallen mensen met puistjes adviseer om te reinigen met een olie (en dat dit fenomenaal resultaat geeft)? En dat sommige droge huiden meer gebaat zijn met een stimulerende gel?

Ik weet dat dit allemaal ingewikkeld is. Maar als jij een huidprobleem hebt, en je hebt zogezegd alles al geprobeerd, dan kan het interessant zijn om je reiniging onder de loep te nemen. En rest assured! We doen dit samen in een gratis en vrijblijvende huidanalyse. Zin om samen werk te maken van je mooiste huid? Maak dan snel een afspraak via deze link!