Reinig je best met warm of met koud water?

Geschatte leestijd: 2 minuten

Ik hoop dat we ondertussen allemaal weten hoe belangrijk het is om je huid 2x per dag te reinigen. Een goede reiniging is écht de basis van je huidverzorging. Maar heb je al ooit nagedacht over hoe de temperatuur van het water waarmee je de reiniging afspoelt je huid beinvloedt?

We hebben namelijk allemaal al wel gehoord dat koud water de poriën sluit, en warm water zou ze openen. Maar poriën zijn geen deuren. Ik heb ze nog nooit open of toe zien gaan. Ready to find out what science says?

Heet water

Je reiniger afwassen kan er voor zorgen dat je huid gevoeliger wordt. Heet water “stript” als het ware de beschermende film van je huid, waardoor deze droger en brozer wordt.

Koud water

Koud water verkleint zoals ik al gezegd heb dus zeker niet de poriën. Wel kan het een tijdelijk adstringerend effect hebben. Hierdoor voelt de huid wat strakker aan en kunnen bijvoorbeeld vochtwallen wat verminderen. Maar ook koud water is niet de ideale temperatuur om mee te reinigen.

Lauw water

De term lauw betekent natuurlijk voor iedereen weer wat anders. En ik verwacht zeker niet dat je de temperatuur van je water meet met een thermometer. Maar bezie het als wat voor jou aanvoelt als de gulden middenweg tussen warm en koud. Probeer het maar eens uit voor een week. Ik ben er zeker van dat je reiniger ineens beter zijn werk doet 😉

Nog niet jouw perfecte reiniger gevonden? Geen nood, samen vinden we er vast en zeker een! Boek gemakkelijk online een afspraak voor een gratis huidanalyse, en ontdek jouw match made in heaven!