Minerale make-up: alles wat je moet weten!

minerale make-up

Estimated reading time: 2 minutes

Minerale make-up is ontzettend hard gegaan afgelopen jaren! Veel mensen gebruiken het al. Maar wat maakt het nu beter dan traditionele make-up?

Waarom is minerale beter dan traditionele make-up?

Nieuw op de markt is het zeker niet, maar groeiend in populariteit wel. Misschien komt het wel omdat we met ons allen bewuster omgaan met wàt we nu precies op onze huid smeren. In het algemeen zijn minerale formuleringen vrij van talk, chemische kleurstoffen, vulmiddelen, parfum en andere potentiële irriterende stoffen. Minerale make-up is meestal ook lichter van structuur. Hierdoor ligt het niet als een masker op de huid en heb je een natuurlijke finish.

Zijn minerale producten beter voor mijn huid?

Omdat ze meestal geformuleerd zijn zonder irriterende stoffen is het simpele antwoord: ja ze zijn beter! Mineralen zijn ook geweldig voor gevoelige huiden. Een ander voordeel is dat de producten goed dekken zonder de poriën te verstoppen. Daarom is minerale make-up ook ideaal om puistjes te camoufleren. En dit zonder het risico te lopen dat je er meer voor in de plaats krijgt.

Gebruik ik minerale make-up op dezelfde manier als traditionele make-up?

Ten opzichte van traditionel make-up heb je van de minerale versie véél minder product nodig. Om een mooi effect te bekomen is de juiste techniek wel belangrijk in combinatie met de juiste borstel. Don’t worry, ingewikkeld is het zeker niet! We zijn er om je elke stap onderweg te begeleiden! Wist je trouwens al dat er nu ook minerale make-up is die ondertussen ook huidverbeterend werkt? Klik hier en ontdek er alles over! Benieuwd wat jouw perfect match van mineralen is? Boek dan online een gratis foundationtest!

Hoe de menopauze je huid verandert

menopauze huid

Estimated reading time: 2 minutes

De menopauze heeft zijn gevolgen voor je huid. En helaas is dit een onderdeel van het natuurlijke verouderingsproces. Gelukkig kunnen we er ook wat aan doen!

De impact van de menopauze op je huid

De verminderde aanmaak van oestrogeen draagt bij aan volgende zaken:

  • De epidermis wordt dunner
  • Hierdoor wordt de huid gevoeliger en droger
  • De huid verslapt
  • Valere teint
  • Meer rimpels

Een klinische studie heeft trouwens aangetoond dat ongeveer 30% van het collageen in de huid verloren gaat tijdens de eerste 5 jaar van de menopauze. In deze periode veroudert een vrouw dus sneller dan in eender welke andere periode van haar leven.

Behandelingen die helpen

Met onze huidverbeterende behandelingen kunnen we gelukkig heel wat symptomen aanpakken! Zo kunnen we dankzij radiofrequentie de huid weer steviger maken. Met collageen inductie therapie kunnen we dan weer mooi op de rimpels werken.

Natuurlijk is het van belang dat we de juiste behandeling voor jouw huid doen op de juiste moment. Geen enkele huid is hetzelfde, ook een huid in de menopauze niet. In deze blog heb ik bovendien al eens uitgeschreven hoe een behandelplan eruit kan zien.

Huidverzorgingsproducten die helpen

Met behandelingen kunnen we onze focus leggen op het bestrijden van de symptomen. Maar natuurlijk kunnen we hier niet de oorzaak mee weg nemen: namelijk oestrogeenverlies.

Gelukkig is er sinds kort voor elke huid in de menopauze een nieuw mirakelingrediënt: Genisteïne! Genisteïne is een plantaardig sojaderivaat dat oestrogeenverlies in de huid kan compenseren. Hét perfecte ingrediënt dus om in je dagelijkse routine toe te voegen!

Heb jij behoefte aan persoonlijk advies? En ben je klaar om die vervelende symptomen van de menopauze aan te pakken? Boek dan gemakkelijk online een gratis intakegesprek met huidanalyse!

Lactaatzuur: Cleopatra’s beautygeheim!

lactaatzuur

Estimated reading time: 2 minutes

Cleopatra is een naam die ergens tot de verbeelding spreekt. En je hebt ongetwijfeld al gehoord van haar beautygeheim, namelijk baden in ezelinnenmelk. Maar voor je naar het plaatselijke ponykamp loopt op zoek naar dit goedje.. Wat is het juist wat in deze melk zit wat zo goed is voor je huid? Het antwoord is: lactaatzuur! Lactaatzuur is lid van de familie AHA’s (alfa hydroxy zuren). Hoewel het niet zo bekend is als bijvoorbeeld glycolzuur, heeft het toch veel toepassingen en voordelen!

Het heeft vele voordelen voor je huid

Zoals bij de meeste zuren, heeft lactaatzuur exfoliërende en gladmakende eigenschappen. Hierdoor is het geweldig in behandelingen tegen puistjes, maar ook voor anti ageing. Het helpt in het behandelen van fijne lijntjes, een ongelijkmatige huidskleur en puistjes. Zelfs als je een gevoelige huid hebt kan je voordeel hebben met peelings op basis van dit zuur.

Het is een zachte AHA

De meeste AHA’s zijn redelijk heavy, waardoor ze niet voor iedereen geschikt zijn. Lactaatzuur is daarentegen veel zachter, en dus voor meer mensen een optie. Het stript immers de huid niet weg en helpt zelfs in het hydrateren van de huid. Op deze manier wordt ook de aanmaak van ceramides gestimuleerd, welke belangrijk zijn voor de barrière functie van de huid!

Lactaatzuur wordt gewonnen uit zure melk

Klinkt waarschijnlijk wat vies, maar de resultaten zijn het waard! Soms wordt lactaatzuur ook gewonnen uit bepaald fruit, groenten of planten.

Geschikt voor veel, maar niet voor iedereen

Helaas kan deze AHA niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap of borstvoeding. En zoals met alle zuren kan het ook de gevoeligheid van de huid voor zonlicht verhogen. Dagelijks gebruik van een breedspectrum SPF is dus belangrijk! Als je heel gevoelig bent voor zonlicht is het best dat je geen zuren gebruikt de week voor een ski- of zonnevakantie.

Lactaatzuur is niet enkel voor het gezicht

We kunnen het ook perfect toepassen op bijvoorbeeld de handen! Deze tonen immers ook vaak iemands echte leeftijd! Een lactaatpeeling op je handen zal bijdragen aan betere hydratatie, minder pigmentvlekjes, en een jonger uitziende huid!

Heb je wat meer advies nodig over hoe lactaatzuur jouw huid kan helpen? Maak dan online een afspraak voor een gratis huidanalyse en ontdek het allemaal!

Reinigen: geef je huid een lenteschoonmaak!

reinigen

Estimated reading time: 2 minutes

Spring is in the air! En voor veel mensen houdt dit in dat ze aan de lenteschoonmaak van hun huis beginnen. Maar hoe zit het met je huid? Of je huidverzorgingsroutine nu gericht is op puistjes, veroudering of iets anders. De eerste stap voor iedereen is altijd reinigen. En omdat we dit dagelijks doen, wordt het belang van een goede reiniging vaak onderschat. Je huid heeft meer nodig dan wat water om vervolgens je serums en crèmes goed op te nemen.

Waarom is reinigen zo belangrijk?

Je reiniging verwijdert alle ophopingen van talg en onzuiverheden die doorheen de dag (en nacht) in je poriën terecht komen. Dit helpt natuurlijk in het voorkomen van puistjes. Maar het is ook essentieel voor anti ageing. In ons dagelijks leven zijn we blootgesteld aan luchtverontreiniging etcetera. Dit zorgt voor de vorming van vrije radicalen. Die vrije radicalen beschadigen op hun beurt weer je cellen. Resultaat? Vroegtijdige huidveroudering. Daarom is het zo belangrijk dat we de huid 2x per dag goed reinigen.

Maar het stopt niet bij dit feitje. Een goede reiniging zorgt er ook voor dat je producten beter opgenomen worden. Daarbij zorgt de juiste reiniger in één moeite door ook voor een gehydrateerde, gezonde en stralende huid.

Hoe kies je de juiste reiniging

Ken je huidtype! Kort door de bocht is een mousse of gel het meest geschikt voor een vette huid. Droge huiden worden dan weer blijer van een reinigingsmelk of reinigingsolie. Heb je een vette huid met vochttekort? Of een droge huid met toch veel verstopte poriën? Win dan even persoonlijk advies in tijdens een gratis huidanalyse.

Vermijd reinigers met emulgatoren zoals sodium lauryl sulfate. Deze drogen namelijk de huid uit. Heel veel reinigers bevatten helaas deze stof. Maar omdat het veel gebruikt wordt, wil nog niet zeggen dat het daarom ook goed is.

Hoe gebruik je je reiniger op een correcte manier

Laat het product altijd even inwerken. Ik breng persoonlijk altijd mijn reiniger aan voor ik mijn tanden poets. Op die manier kan het product 2 minuten inwerken op alles wat in mijn poriën zit. Maak vervolgens je handen nat met water en ga hiermee over je gelaat. Op deze manier trek je de reiniger terug los van je huid. Vervolgens was je het product af met een washandje of spoel je het af onder de douche. Easy peasy!

Heb jij nog vragen over je reinigingsroutine? Twijfel niet en maak gemakkelijk online een afspraak voor een persoonlijk adviesmoment!

Restletsels van puistjes: wat kan je hier aan doen?

puistjes

Estimated reading time: 2 minutes

Iedereen die last heeft gehad van puistjes kan het je vertellen. Je huidverzorgingsroutine wordt een groot onderdeel van je leven. Als tiener spendeerde ik immers ook veel tijd aan telkens de nieuwste mirakeloplossing. Maar het was pas toen ik vooraan in de 20 was, dat ik eindelijk een routine vond die geschikt was voor mij. Eindelijk geraakte ik verlost van de puistjes. En hoewel de puistjes weg waren, werden ineens andere zaken zichtbaar. Problemen die mijn huidverzorgingsroutine niet opgelost kreeg..

Puistjes laten soms littekens achter

Soms laten puistjes littekens achter. Dit gebeurt als het ontstoken puistje te hard opzwelt. Hierdoor breekt als het ware de wand van je porie. Meestal laat het dan een soort “ingevallen” litteken achter. Vaak denken mensen dat hier niets meer aan te doen is. Maar gelukkig leven we ondertussen in de 21e eeuw! Met microneedling kunnen we er voor zorgen dat je huid denkt dat het een verwonding heeft opgelopen. Dit is geen echte verwonding, en het is grotendeels pijnloos. Als de huid een verwonding opgelopen heeft, begint ze collageen aan te maken om te herstellen. En omdat er geen échte schade aan de huid werd aangericht, zal dit nieuwe collageen het littekenweefsel herstellen.

Verkleuringen

Deze verkleuringen noemen we post inflammatoire hyperpigmentatie. Het kan om zowel rode als bruine verkleuringen gaan nadat het puistje zelf verdwenen is. Soms verdwijnt het vanzelf. Maar dit kan vaak maanden of jaren duren. Gelukkig kan hier vitamine C to the rescue komen! Vitamine C helpt namelijk enorm in het ophelderen van de huidskleur. Bovendien is het een krachtige antioxidant die ook de collageenaanmaak stimuleert.

Sidenote: als je nog actieve ontstekingen hebt is vitamine C niet geschikt.

Als je puistjes hebt wil je niets liever dan een egale huid. Maar helaas heb je die egale huid vaak nog steeds niet als de puistjes net verdwenen zijn. Wil jij hulp of advies in hoe je jouw huid terug in topconditie krijgt? Maak dan gemakkelijk online een afspraak voor een gratis huidanalyse en intake!