Is je smartphone slecht voor je huid?

We spenderen veel tijd met onze smartphone. En met veel bedoel ik heel veel. Zo veel zelfs, dat ik er zeker van ben dat minstens de helft van jullie dit artikel nu aan het lezen is vanop de gsm. Maar hoeveel van ons kijken tussendoor wat er op hun scherm zit? Waarmee ik bedoel, zet je scherm eens uit en hou deze in het licht. Waarschijnlijk zie je allemaal vegen, vingerafdrukken, vetvlekjes en troep waardoor je direct de schoonmaakdoek er bij wil halen!

Dit is dezelfde telefoon die je ook tegen je gezicht houdt elke keer je een telefoongesprek voert. Alle vuil dat je net zag? Jup, ook dat smeer je dan lekker uit over je gelaat.

Denk eens aan hoeveel dingen je aanraakt op een dag. Computers, leuningen, handen schudden met iemand waarvan je weet dat deze verkouden is,… En hoe dikwijls was je je handen meteen hierna? We zijn hier allemaal schuldig aan, maar de harde waarheid is dat al deze bacteriën op onze handen terecht komen, vervolgens op onze smartphone en dan weer op ons gelaat. 

We reinigen ons gelaat, gebruiken serums en crèmes. Maar al dit harde werk kan dus teniet gedaan worden door het actief verspreiden van bacteriën op onze huid.

Als je bovendien ook last hebt van acné, hou dan in je achterhoofd dat je iPhone dit probleem erger kan maken.

Dus wat nu gedaan? Het beste wat je kan doen is je gsm onderdeel maken van je dagelijkse huidverzorging en deze dus dagelijks goed schoonmaken. Een goede optie is een microvezeldoek met wat antibacteriële gel. Eigenlijk dus een heel simpele klusje dat zowel je telefoon als je gelaat proper houdt!

Wil jij een persoonlijk advies? Boek dit gemakkelijk online!