Reinigen: geef je huid een lenteschoonmaak!

Estimated reading time: 2 minutes

Spring is in the air! En voor veel mensen houdt dit in dat ze aan de lenteschoonmaak van hun huis beginnen. Maar hoe zit het met je huid? Of je huidverzorgingsroutine nu gericht is op puistjes, veroudering of iets anders. De eerste stap voor iedereen is altijd reinigen. En omdat we dit dagelijks doen, wordt het belang van een goede reiniging vaak onderschat. Je huid heeft meer nodig dan wat water om vervolgens je serums en crèmes goed op te nemen.

Waarom is reinigen zo belangrijk?

Je reiniging verwijdert alle ophopingen van talg en onzuiverheden die doorheen de dag (en nacht) in je poriën terecht komen. Dit helpt natuurlijk in het voorkomen van puistjes. Maar het is ook essentieel voor anti ageing. In ons dagelijks leven zijn we blootgesteld aan luchtverontreiniging etcetera. Dit zorgt voor de vorming van vrije radicalen. Die vrije radicalen beschadigen op hun beurt weer je cellen. Resultaat? Vroegtijdige huidveroudering. Daarom is het zo belangrijk dat we de huid 2x per dag goed reinigen.

Maar het stopt niet bij dit feitje. Een goede reiniging zorgt er ook voor dat je producten beter opgenomen worden. Daarbij zorgt de juiste reiniger in één moeite door ook voor een gehydrateerde, gezonde en stralende huid.

Hoe kies je de juiste reiniging

Ken je huidtype! Kort door de bocht is een mousse of gel het meest geschikt voor een vette huid. Droge huiden worden dan weer blijer van een reinigingsmelk of reinigingsolie. Heb je een vette huid met vochttekort? Of een droge huid met toch veel verstopte poriën? Win dan even persoonlijk advies in tijdens een gratis huidanalyse.

Vermijd reinigers met emulgatoren zoals sodium lauryl sulfate. Deze drogen namelijk de huid uit. Heel veel reinigers bevatten helaas deze stof. Maar omdat het veel gebruikt wordt, wil nog niet zeggen dat het daarom ook goed is.

Hoe gebruik je je reiniger op een correcte manier

Laat het product altijd even inwerken. Ik breng persoonlijk altijd mijn reiniger aan voor ik mijn tanden poets. Op die manier kan het product 2 minuten inwerken op alles wat in mijn poriën zit. Maak vervolgens je handen nat met water en ga hiermee over je gelaat. Op deze manier trek je de reiniger terug los van je huid. Vervolgens was je het product af met een washandje of spoel je het af onder de douche. Easy peasy!

Heb jij nog vragen over je reinigingsroutine? Twijfel niet en maak gemakkelijk online een afspraak voor een persoonlijk adviesmoment!

Eén antwoord op “Reinigen: geef je huid een lenteschoonmaak!”

Reacties zijn gesloten.