Beginnend haarverlies? Probeer dan dit!

Geschatte leestijd: 3 minuten

Het moment waarop ik ontdekte dat mijn haarlijn achteruit ging, voelde ingrijpender aan dan die eerste grijze spriet, of dat eerste rimpeltje. Gelukkig wist ik van het bestaan van verschillende zaken af die je (als je er op tijd mee begint) nog kunnen helpen! Maar toen ik hierover praatte met verschillende mensen, kwam ik tot de vaststelling dat deze dingen die voor mij common sense zijn, voor anderen totaal onbekend waren. Dus voor je denkt dat je best begint te sparen voor die (in jouw ogen) onvermijdelijke haartransplantatie, misschien eerst even deze blog lezen 😉

Vertraag je beginnend haarverlies door op een zijden kussensloop te slapen

Een zijden kussensloop geeft geen wrijving met je haar in tegenstelling tot een katoenen exemplaar. Hierdoor blijven er minder haren hangen in je kussen, want zijde voorkomt haaruitval die perfect vermeden kan worden. Zijde heeft ook hydraterende eigenschappen waardoor je haar kwalitatiever blijft.

SilkSolutions 25 momme moerbijzijde kussensloop tegen slaaprimpels
SilkSolutions 25 momme moerbijzijde kussensloop tegen haarverlies

Neem haarsupplementen beginnend haarverlies

Hierdoor ben je er zeker van dat je haarwortels de nodige bouwstenen hebben om gezonde haren aan te maken. De inname van extra biotine en zink zullen immers bijdragen aan dikker en gezonder haar. Selenium zorgt dan weer voor sterker haar. Ik ben fan van de Hair & Skin Gummies van Pro Aesthetics omdat hier al deze bouwstenen in zitten, én zelfs nog extra collageen en vitaminen voor de huid. De gummies smaken verrassend lekker, en het voelt aan alsof je een beetje aan het snoepen bent!

Hair & Skin Gummies voor voller haar
Hair & Skin Gummies voor voller haar

Smeer 2x per dag minoxidil

Ok, hiervoor moet je eerst even een voorschrift halen bij je huisarts. Minoxidil is een middel dat je lokaal aanbrengt en wat de doorbloeding stimuleert. Zo ben je zeker dat je haarfollikels goed doorbloed worden, en dat alle voedingsstoffen die je net extra hebt ingenomen op de juiste plaats belanden! Zeker bij beginnend haarverlies een must om in je dagelijkse verzorging te implementeren!

Stimuleer je haarfollikels bij beginnend haarverlies

En een van de beste manieren die ik ken om dit te doen is door middel van microneedling. Microneedling zorgt voor de aanmaak van groeifactoren. Hierdoor kunnen sommige haarfollikels die nog maar net in slaap zijn gevallen terug wakker worden. Ook zorgt het er voor dat je actieve haarfollikels actiever blijven. Natuurlijk heeft het stimuleren van de hoofdhuid pas zin als je alle voorgaande puntjes ook toepast. Het heeft immers geen zin om deze behandelingen te doen als je haarzakjes vervolgens niet de juiste bouwstenen krijgen en goed doorbloed blijven.

By the way, no promises

Haarverlies kan immers verschillende oorzaken hebben en bij de ene persoon anders verlopen dan bij de andere. Ik heb gelukkig goed resultaat met het toepassen van deze tips bij mezelf. Toch wil ik nog eens herhalen dat ik echt met dit alles gestart ben bij de allereerste tekenen van haaruitval, maar proberen kan nooit geen kwaad of course!