Tournée Minérale: een feestje voor je huid, lichaam en geest!

Februari staat al enkele jaren in het teken van Tournée Minérale: ofwel een maand waarin je jezelf voorneemt om alcoholvrij te leven. En waar ik mezelf vroeger nooit had kunnen voorstellen dat ik die gezellige wijntjes zou afzweren, heb ik dat sinds Kerst vorig jaar wél gedaan. Ik kan nu dus zeggen dat ik mijn eerste alcoholvrije maand succesvol afgerond heb, en dat ik beslist heb om het leven op water en thee verder te zetten. Benieuwd wat mijn ervaringen zijn na deze eerste maand? Read on!

Voordeel 1: ik slaap beter en dieper sinds mijn Tournée Minérale

Het beter slapen was iets dat ik als eerste opmerkte. Akkoord, als je een slaapmutsje hebt gedronken val je iets sneller in slaap, maar de slaap die ik vroeger had (achteraf bekeken toch) was veel onrustiger. Nu slaap ik dus effectief vast en diep, en voel ik me ’s morgens ook véél fitter. Het moment waarop ik uit bed opsta is daardoor effectief veel leuker, mét zin om erin te vliegen. Een goede nachtrust doet immers wonderen!

Voordeel 2: ik ben helderder en creatiever

En hierdoor krijg ik meer werk verzet in minder tijd. Dit is ongetwijfeld ook een gevolg van de betere nachtrust. Eigenlijk een heel logisch gevolg. Als je minder goed geslapen hebt, in combinatie met misschien een halve kater, ben je fysisch gewoon minder in staat om het creatieve stuk van je brein aan te spreken. Tournée Minérale zorgt er dus letterlijk voor dat je jouw hersenen beter kan gebruiken.

Voordeel 3: mijn huid ziet er beter uit

Waar ik vroeger soms last had van wat “puffiness” onder mijn ogen, heb ik dat nu niet meer. Dat vocht onder de ogen kan je natuurlijk verminderen door middel van een juiste oogcontourmassage. Maar stel je het effect van die massage eens voor als je niet moet dweilen met de kraan open? Ook merk ik dat ik voor de eerste keer in jaaaaaren geen last heb van droge handen, lippen etcetera. Alcohol werkt immers vochtafdrijvend, en omdat je huid het grootste orgaan is, is dit orgaan dikwijls ook het meest geïmpacteerd door de uitdrogende effecten van alcohol.

Voordeel 4: ik voel me optimistischer sinds Tournée Minérale

Als je vorige 3 voordelen bij elkaar optelt, zal het je niet verbazen dat ik me ook effectief beter in mijn vel voel. Daardoor ben ik beter bestand tegen stress, en ben ik dus in het algemeen ook veel vrolijker! Als iemand me nu een glas aanbiedt heb ik dus ook weinig moeite om hier nee tegen te zeggen, omdat voor mij het leven zonder alcohol dus beter bevalt dan het leven mét.

Het is niet de bedoeling van deze blog om met de vinger te wijzen. Iedereen neemt zijn beslissingen en heeft zijn levensstijl. We weten allemaal diep vanbinnen wat gezond is en wat ongezond is. En ik ben er ook van overtuigd dat er bijna niemand is die 100% op elk levensgebied de perfecte keuze maakt. Uiteraard is het wel zo dat levensstijl een factor is die mee bepaalt hoe je huid veroudert. En daar moeten we rekening mee houden als we jouw huid gaan behandelen. Daarom vind ik het zo belangrijk dat we als eerste stap binnen jouw huidtraject een uitgebreide intake en huidanalyse doen. Deze kan je gemakkelijk boeken via deze link. Tot binnenkort?