Wat is huidverbetering?

Geschatte leestijd: 3 minuten

Huidverbetering is een term die tegenwoordig alom gebruikt wordt. In die mate zelfs, dat je waarschijnlijk door het bos de bomen niet meer ziet. En hoewel er geen universele definitie is voor de term, leg ik je graag uit wat mijn visie rond dit onderwerp is.

Wat wordt er meestal bedoeld met huidverbetering

De term staat meestal voor behandelingen die iets verder gaan dan een klassieke gelaatsverzorging. Denk dan aan peelings, microneedling, microdermabrasie,… Stuk voor stuk behandelingen die inderdaad wetenschappelijk onderbouwd zijn. Helaas zijn dit ook behandelingen waar een (klein) risico mee verbonden is. Je kan er immers ook de huid mee beschadigen. Ik heb jammer genoeg al meerdere klanten zien passeren die bijvoorbeeld na een microdermabrasie last hebben gekregen van permanente roodheid. Dan kan je de vraag stellen of dit werkelijk een “verbetering” is..

Believe me. De uitdaging zit hem niet in het uitvoeren van deze behandelingen. De werkelijke uitdaging is om de juiste behandeling bij de juiste huid op de juiste moment te doen. Waarom ik dit zeg? Dit zijn stuk voor stuk behandelingen waarvoor je niet even zomaar ergens binnen wandelt. Hoe verleidelijk die Groupon promotie ook mag zijn, onthoud dat je maar 1 huid hebt.

Wat versta ik onder huidverbetering

Eender welke behandeling die op een voorspelbare manier de kwaliteit van je huid verbetert. Dat wil dus zeggen dat we werken volgens een plan. Zorgen dat de huid juist voorbehandeld is, en ook juist nabehandeld wordt. Dat klinkt misschien vreemd, maar de nabehandeling is een essentieel onderdeel van de behandeling zelf. Bezie het als een prachtige plant in je woonkamer zetten die je vervolgens geen water geeft. Tja, die prachtige plant zal uiteraard niet lang prachtig blijven…

Betekent dit dat een gewone gelaatsverzorging ook huidverbeterend kan zijn

Uiteraard! Soms zien we huiden die zo’n tekort hebben aan gezonde vetten, dat de sahara er in verhouding niets tegen is. Als we dan die gezonde vetten aanvullen zal de huid kwalitatief mooier zijn, beter vocht kunnen vasthouden, minder fijne lijntjes vertonen enzovoort. Persoonlijk vind ik dat de huid dan “verbeterd” is en dat die ontspannende gelaatsverzorging dus ook in de categorie van huidverbetering valt.

Het belangrijkste is natuurlijk dat tijdens deze behandeling de juiste werkstoffen voor jouw huid gebruikt worden. En uiteraard slaagt deze ook enkel als je huid correct nabehandeld wordt. Zie de gelaatsverzorging als een boost voor je huid, en je dagelijkse verzorging als je onderhoud om het resultaat vast te houden.

Heb jij zin om een persoonlijk plan te krijgen voor jouw huid? Maak dan eens een afspraak voor een gratis huidanalyse. Dan krijg je alle informatie die voor jouw doel relevant is. Je kan dit gemakkelijk inboeken via de online agenda!