Skin Detox: de 5 : 2 regel

Geschatte leestijd: 2 minuten

Je hebt misschien al gehoord van het 5:2 dieet. Een vorm van vasten waarin je 5 dagen per week eet waar je zin in hebt, en vast voor de overige 2. Blijkbaar vinden veel mensen dit een geweldige manier om op gewicht te blijven. Maar helaas is deze vorm van diëten niets voor mij.

Maar de laatste tijd zie ik ook meer en meer dingen voorbij komen van een 5:2 skin detox. Deze detox houdt gelukkig geen gekke sapjes in. Het betekent simpelweg dat je 2 dagen per week geen make-up gebruikt “om je huid te laten ademen”. Dus zelfs geen streepje concealer of een beetje mascara. 2 échte make-up vrije dagen!

Wat doet dit voor onze huid?

De theorie achter 2 dagen zonder make-up is dat de celvernieuwing van de huid zou verbeteren. Hierdoor zou de huid zichzelf beter kunnen herstellen en een gezondere, stralende teint krijgen. Er wordt ook geopperd dat een pauze nemen van potentieel irriterende en verstoppende ingrediënten bijdraagt aan het verminderen van roodheid, ontstekingen en puistjes.

Werkt het? skin detox

Als je traditionele make-up gebruikt is het inderdaad zo dat je huid je dankbaar zal zijn voor enkele make-up vrije dagen. Veel make-up bevat immers verstoppende ingrediënten, parfum, vulmiddelen en noem maar op waarvan gekend is dat ze niet zo lief zijn voor je huid. Maar zelfs dan ga je meer voordeel halen uit elke avond een dubbele reiniging, dan dit niet te doen en wél 2 make-uploze dagen in te lassen. In een ideale wereld doe je natuurlijk beide 😉

Gebruik je daarentegen minerale make-up? Dan is zo’n skin detox eigenlijk overbodig. Zeker de minerale make-up van InClinic bevat enkel pure mineralen en huidverzorgende bestanddelen. Hierdoor is de kans op verstoppingen en irritaties minimaal. Daarom zijn de producten ook goedgekeurd door de KU Leuven om te gebruiken bij de meest gevoelige huiden.

Ben jij op zoek naar jouw ideale make-up match? Boek dan gemakkelijk online een gratis foundationtest!