Acne Cosmetica: wat is het en wat kan je hier aan doen

Geschatte leestijd: 3 minuten

Acne Cosmetica is een term die gebruikt wordt om puistjes te omschrijven die veroorzaakt worden door cosmetica. Producten met verstoppende ingrediënten, vooral op basis van petroleumderivaten, kunnen immers de poriën afsluiten waardoor dode huidcellen en talg niet meer optimaal weg kunnen. En we weten allemaal wat er gebeurt als je porie verstopt geraakt.. Dan ontstaan er ongewenste puistjes! Gelukkig kunnen we dit gemakkelijk verhelpen. Bij deze onze 3 top tips om vaarwel te zeggen tegen Acne Cosmetica!

Gebruik niet comedogene producten

Maak de switch van traditionele, verstoppende make-up naar gezonde minerale make-up. En als je dan toch beslist om je make-up producten een upgrade te geven, kies dan ook meteen voor clean beauty! Zo werken wij ontzettend graag met de minerale make-up van InClinic. Deze minerale make-up is namelijk nog extra aangevuld met huidverzorgende bestanddelen om in één moeite door ook je huid te voeden, beschermen én hydrateren!

Hetzelfde geldt voor je huidverzorging. Petroleumderivaten geven een instant goed gevoel aan je huid, maar veroorzaken afhankelijkheid aan het product en puistjes op langere termijn. Kies dus voor huidverzorging die je huid zélf activeert, in plaats van een laagje dat je huid lui maakt.

Reinig je borstels

In je make-up borstels kunnen bacteriën zich gemakkelijk nestelen en vermenigvuldigen. En laat net dit ook een van de oorzaken van Acne Cosmetica zijn: het overbrengen van bacteriën op de huid via vuile borstels of sponzen. Een handige tool is onze brush cleanser. Deze desinfecteert je borstels direct én conditioneert bovendien de borstelharen. Hierdoor heb je langer plezier van je borstels én je huid kan opgelucht ademhalen!

Reinig je huid grondig en doe ’s avonds altijd een dubbele reiniging

Over die dubbele reiniging heb ik al heel wat geschreven. Maar voor zij die er nog niet mee weg zijn komt het neer op het volgende. Een dubbele reiniging wil zeggen dat je eerst je make-up verwijdert met een zachte make-up remover, en vervolgens je poriën zuivert met een aangepaste gezichtsreiniger. En zelfs als je geen make-up gebruikt is een dubbele reiniging nog steeds aangeraden!

Tot slot: als de oorzaak van je puistjes terug te vinden is bij foutief cosmeticagebruik, dan spreekt het voor zich dat je niet gebaat bent met producten te gaan gebruiken voor een typische acnehuid. Deze zullen je huid waarschijnlijk enkel uitdrogen waardoor je huid helemaal het noorden kwijt raakt! Laat je begeleiden in je zoektocht en maak een afspraak voor een gratis intake gesprek met huidanalyse!