Vermoeide ogen: oorzaken en oplossingen

Geschatte leestijd: 2 minuten

Vermoeide ogen, we hebben er allemaal al ooit mee te maken gehad. Als je ogen zwaar voelen zie je er niet alleen minder fris uit, je voelt je ook letterlijk niet klaar om de dag te trotseren. Hoewel er ontzettend veel verschillende oorzaken zijn, zijn er gelukkig ook goede oplossingen!

Vermoeidheid

Letterlijke fysische vermoeidheid is de meest voorkomende reden dat je last hebt van vermoeide ogen. Geen enkel product of tip gaat hier zo nuttig zijn als: zorg voor voldoende rust. Zorg er ook voor dat je hoofd goed ondersteund wordt door je kussen, zodat alles bloed en lymfe goed kan wegstromen gedurende de nacht.

Leeftijd

Ouder worden is natuurlijk een voorrecht, maar hoe ouder je wordt, hoe meer je schijnbaar moet doen om je lichaam in vorm te houden. Voor je ogen is dat niet anders. Gebruik een ooggel die helpt met de tere huid rond je ogen te hydrateren en draineren. Door te draineren wordt immers oud lymfevocht weggevloeid en verminderen gezwollen ogen. Wij zijn alvast fan van deze van comfort zone!

vermoeide ogen
vermoeide ogen behandelen

Allergieën

De histamine die allergische reacties triggert kan er voor zorgen dat de bloedvaten onder de ogen ook uitzetten. Zorg dus zeker dat je je anti allergische medicatie neemt, en probeer niet te veel in je ogen te wrijven. Leg eventueel wat koude kompressen of koude gebruikte theezakjes op je ogen om voor verlichting te zorgen.

Dé quick fix die altijd werkt tegen donkere kringen

Concealer. Maar gebruik lieft een minerale concealer. Als je minerale make-up gebruikt beperk je de kans op allergische reacties. Je wil immers niet dat het camoufleren van je vermoeide ogen het probleem op lange termijn verergert!

Heb je na het lezen van dit artikel zin gekregen om samen werk te maken van je mooiste huid? Maak dan eens een afspraak voor een gratis huidanalyse. Je kan dit gemakkelijk online boeken via deze link!