Anti aging door stress management?

Geschatte leestijd: 3 minuten

Tegenwoordig zien we het woord stress zo vaak voorbij komen dat we er dezelfde emotionele respons op hebben als op het woord sla. We beschouwen stress als iets gewoons, als iets wat bij ons dagelijks bestaan hoort. Stress wordt echter gekoppeld aan allerlei ziektes. Denk dan aan hartziektes, huidziektes, hoofdpijn, depressie, alzheimer, versnelde veroudering, versnelde groei van tumoren en ga zo maar door. Gelukkig blijven we creatief en vinden we allerlei oplossingen om de symptomen aan te pakken. Maar zou het niet logisch zijn dat we tegelijk ook op de stress werken? En wat als ik je vertel dat je hierdoor ook langer een jeugdige, stralende huid behoudt? Heb ik je aandacht? Read on 😉

Wat gebeurt er als we stress ervaren?

Tijdens een stressrespons verhogen de hartslag en de bloeddruk. Het stresshormoon cortisol giert door ons lichaam en zorgt ervoor dat we gefocust zijn in een soort van survival modus. Heel handig als je moet vluchten voor een leeuw. Dan heb je namelijk al je levenskracht nodig in je benen, en is je huid even bijkomstig. Helaas is dit mechanisme minder handig als het chronisch wordt omdat de stressor altijd aanwezig is. Denk dan aan je job, of je man, of…

Stress en de stresshormonen zorgen immers voor zogenaamde oxidatieve stress. Oxdatieve stress wil zeggen dat je lichaam aangevallen wordt door vrije radicalen. Deze vallen in feite de moleculaire structuur van je cellen aan, waardoor deze op termijn sneller verouderen en vatbaarder worden voor ziektes. Gelukkig kan je extra antioxidanten gebruiken om de vrije radicalen te counteren, maar of dit 100% werkt? Geen mens die het zeker weet. Voorkomen lijkt me hoe dan ook beter dan genezen. Tijdens een recover touch behandeling geven we bijvoorbeeld de huid heel veel van deze broodnodige antioxidanten bij.

Als je weet dat roken, luchterveruiling etcetera allemaal zorgen voor de vorming van vrije radicalen. En als je weet dat het wetenschappelijk vastgesteld is dat je sneller veroudert van deze vrije radicalen, dan wil dit ook zeggen dat je elke keer als je stress vermijdt, je vrije radicalen vermijdt. En hoe meer je jouw mentale welzijn serieus neemt, hoe dankbaarder ook je lichaam en huid zullen zijn. Far stretch? Ik vind van niet, maar time will tell!

Misschien heb je spontaan behoefte gekregen om even tijd te nemen voor jezelf en te ontspannen. Dan is een deugddoende gelaatsverzorging waarschijnlijk wel een goed idee! Je kan deze gemakkelijk boeken via deze link!