Wat zijn slaaprimpels en hoe voorkom je ze?

Geschatte leestijd: 3 minuten

Je weet ondertussen al dat je rimpels krijgt van de zon, blauw licht, te veel spiercontracties, roken, drinken en heel de reutemeteut. Daarom verzorg je je huid goed, smeer je consequent je zonbescherming (ja toch?), probeer je zo gezond mogelijk te leven enzovoort. We zijn goed bezig dus! Of toch niet? Want net nu je denkt alles te weten moet ik je weer wat anders bijbrengen: je krijgt ook rimpels door te slapen..

Wat zijn slaaprimpels?

Slaaprimpels vallen in de categorie van compressierimpels. Dit zijn rimpels die ontstaan door de huid herhaaldelijk en langdurig bloot te stellen aan druk. En omdat je ongeveer een derde van de tijd vertoeft in je bed, is het dus niet gek dat de manier waarop je slaapt een impact heeft op je lichaam. Zeker je gelaat ligt vaak uren aan een stuk “verfrommeld” in een kussen, en dat laat met de jaren dus zijn sporen na!

Voorkomen is dus beter dan genezen. Maar ook als je al slaaprimpel hebt zal je gebaat zijn bij volgende tips. Op deze manier voorkom je immers dat de reeds gevormde slaaprimpels erger worden!

Slaap op je rug

Hoe simpel deze tip ook klinkt, in de praktijk is deze misschien lastig uit te voeren. Als je een beetje bent zoals ik, dan zal je waarschijnlijk nooit in dezelfde houding ontwaken als dat je ingedommeld bent. Slaap je al consequent op je rug? Dan ben je in feite goed bezig en zal je hoogstwaarschijnlijk geen slaaprimpels krijgen!

Kies een zijden kussensloop

Zijde is immers een stof die voor minder wrijving zorgt dan andere stoffen! Bovendien heeft zijde dezelfde aminozuursequentie als je huid. Het zal je huidherstel dus een boost geven tijdens je slaap! Let er wel op dat je een kwalitatieve zijden kussensloop van 25 momme neemt. 25 momme staat immers garant voor de langste levensduur van het product. Eentje reserveren? Dat kan je gemakkelijk hier!

SilkSolutions 25 momme moerbijzijde kussensloop tegen slaaprimpels
SilkSolutions 25 momme moerbijzijde kussensloop tegen slaaprimpels

Slaaprimpels verminderen

Bovenstaande tips zorgen er dus voor dat je de verder ontwikkeling van slaaprimpels voorkomt. Maar heb je ze al? En wil je ze graag aanpakken? Maak dan zeker een afspraak voor een gratis intakegesprek en huidanalyse. Dan krijg je een op maat gemaakt behandeltraject om deze aan te pakken. Boek het simpelwel online via deze link!