Ontstressen op 5 simpele manieren!

Estimated reading time: 2 minutes

Je zou een uitzondering zijn als je met de al maanden durende corona-updates niet stilaan behoefte hebt om te ontstressen. Minder sociale contacten in combinatie met de constante slecht nieuws show.. Tja, het is normaal dat dit begint te wegen. Zeker nu je frequente uitstap naar het salon voor wat metime ook al een hele tijd niet meer is kunnen doorgaan. Stress heeft echter een mega impact op onze gezondheid, en dus ook op onze huid. Het wordt zelfs gelinkt aan uitslag, eczeem, acne en atopische dermatitis. En hoewel ik je maar wat graag help om deze issues te verminderen, voorkomen blijft beter dan genezen! Daarom deel ik maar wat graag mijn 5 favoriete tips om te ontstressen!

Tip 1: verminder je schermtijd!

Ik heb al eens geschreven over hoe het blauwe licht van schermen onder andere je huid verouderen. Maar het is ook bewezen dat te veel computer, tv, smartphone,… gebruik een ontregeld slaappatroon, stress, en zelfs depressie kunnen triggeren. Ziet die Netflix marathon er nu ineens wat minder ontspannend uit? Probeer dan op bepaalde momenten in je dag alle electronische apparaten te vermijden. Ga een wandeling doen, lees een boek, of doe iets anders wat je gewoon doet voor jezelf, omdat jij het leuk vindt.

Tip 2 om te ontstressen: koop planten!

Planten zorgen er niet enkel voor dat je interieur er leuker uit ziet. Wetenschappers hebben ontdekt dat planten je ook effectief tot rust brengen! Een studie van de Washington State University stelde zelfs vast dat de bloeddruk met 4 punten zakte bij mensen die een kamer binnen wandelden gevuld met planten.

Tip 3: drink thee!

En niet de gewoonlijke thee waar ook veel cafeïne in zit. Switch naar kruidenthee. Theeblends op basis van bijvoorbeeld kamille hebben kalmerende en rustgevende eigenschappen. Perfect dus om te drinken voor een goede nachtrust!

Ontstressen tip 4: verwen jezelf!

Hoe druk je schema er ook uit ziet, zorg altijd dat je wat tijd hebt voor jezelf. Doet iets om jezelf te pamperen. Leg even een gezichtsmasker, of geef je huid een deugddoende scrubbeurt onder de douche.. Je zult er vast en zeker snel je voordeel van voelen!

Tip 5: mediteer en adem!

Dit is misschien een beetje vreemd de eerste keer dat je dit probeert. Maar meditatie kan écht een groot verschil maken. Je leert je ademhaling controleren en het zorgt ervoor dat je je relaxt voelt. Ook als is het maar 10 minuten hier of daar, je zal snel de positieve effecten van meditatie merken!

Natuurlijk kan je ook altijd gemakkelijk online een ontspannende massage inboeken!

Online reservering