In deze volgorde breng je producten aan

Je hebt een hyaluronserum staan voor die hydratatieboost, vitamine c voor die glow, peptides om collageen te stimuleren, retinol voor anti aging, en dan hebben we het nog niet gehad over die dagcrème, nachtcrème en SPF. Klinkt dit herkenbaar? En weet je even niet meer in welke volgorde je dit best allemaal aanbrengt? Dan is dit een must read voor je!

First things first: reinigen

Natuurlijk weet je al dat reinigen superbelangrijk is. Maar toch merk ik nog vaak dat mensen deze stap niet echt naar waarde schatten. Als je huid niet grondig gereinigd is gaan al je serums en crèmes minder goed opgenomen worden, zonde! En dat is niet alles, deze stap overslaan kan je huid in feite zelfs slechter maken. Je loopt immers het risico dat je samen met je serums ook alles wat je huid “eruit” wil terug naar binnen duwt!

Layeren: olie ligt bovenop water

Dat weet je waarschijnlijk nog van die chemielessen van vroeger. Als je meerder producten over elkaar aanbrengt moet je dus dit principe in je achterhoofd houden. Je brengt je producten dus aan in volgorde van hoe rijk ze zijn. De meest waterige serum gaat dus eerst, gevolgd door bijvoorbeeld het product dat iets meer een geltextuur heeft, en daarover komt je crème pas. Een waterstructuur kan immers niet meer door een crème dringen met een oliebasis.

Je zonnecrème moet de zon kunnen zien

En dat betekent dus dat je de zonnecrème als laatste aanbrengt!

Zo zie je maar: die lessen chemie waren toch nog ergens goed voor! Heb je toch nog wat hulp nodig in je zoektocht naar de perfecte skincare routine voor jou? Maak dan eens een afspraak voor een huidanalyse met onze Discover My Skin Treatment. Je kan deze gemakkelijk online boeken!

Eén antwoord op “In deze volgorde breng je producten aan”

Reacties zijn gesloten.