De geweldige voordelen van zijde voor je huid

Geschatte leestijd: 2 minuten

We kennen zijde allemaal als een luxueuze stof. Maar wist je al dat zijde ook ontzettend veel voordelen heeft voor je huid? Waarschuwing: na het lezen van dit artikel wil je die zijden kussensloop kopen en waarschijnlijk ook een crème waar het in verwerkt zit!

Zijde heeft dezelfde aminozuursequentie als de huid

En dat is belangrijk! Eiwitten (zoals collageen en elastine) worden namelijk opgebouwd uit aminozuren. Hoe meer collageen en elastine je hebt, hoe jonger je er uit ziet. Zo zie je maar, ook al is de titel misschien ingewikkeld, de uitleg is het niet!

Het biedt een aanvullende zonbescherming

Zijde neutraliseert ongeveer 90% van de UVB straling en iets meer dan 50% UVA. Niet voldoende dus om je huid volledig te beschermen, maar hey, alle wins zijn meegenomen toch!

Zijde werkt ontstekingsremmend

Dat wil dus zeggen dat een acnéhuid of een gevoelige huid hier ontzettend gelukkig van zal worden!

Minder slaaprimpels

Slaaprimpels ontstaan door de wrijving tussen je gelaat en je kussensloop. Omdat zijde voor veel minder frictie zorgt zal je huid dus minder slaaprimpels vertonen. Natuurlijk moet je niet wachten tot je hier last van hebt om zijde te gaan gebruiken. Preventie is always key!

Zoals je ziet is zijde dus iets geweldigs! Maar er zijn nog zoveel andere geweldige dingen die het ontdekken ook waard zijn. Zin om erachter te komen wat jouw huid allemaal nodig heeft om jouw doelstellingen te behalen? Kom dan eens langs voor een gratis huidanalyse. Boek deze gemakkelijk online via deze link!