Geschatte leestijd: 3 minuten
Waar we 10 jaar geleden te veel schrik hadden van een chemische peeling, hebben we er tegenwoordig misschien niet schrik genoeg van. Nu de herfst terug in het land is, is officieel het peelingseizoen weer van start gegaan. En als ik mijn Instagram open doe heb ik dat zeker geweten. Het aanbod zoeft me rond de oren. Peelings kunnen supermooie resultaten geven als ze bij de juiste huid op de juiste moment toegepast worden. Maar het is zéker geen behandeling waarvoor je zomaar even ergens binnen wandelt. En omdat een verwittigd mens er 2 waard is, deel ik in dit artikel heel graag met je wat je moet weten voor je een peeling laat doen!
Een chemische peeling is geen magische oplossing
Als je last hebt van een huidprobleem wordt dikwijls gepraat over peelings alsof deze alles kunnen wegtoveren. En inderdaad, er valt wat te zeggen over het principe van “oude beschadigde cellen weghalen zodat er nieuwe gezonde cellen in de plaats komen”. Maar als jouw huid niet correct verzorgd wordt om mee te beginnen is het een beetje wishful thinking dat de nieuwe huid van betere kwaliteit zal zijn dan de huid die je nu hebt. Met andere woorden: een chemische peeling is een aanvulling op een correct uitgekiend thuisbehandelingsprogramma en geen vervanging van. Als je niet eerst je huid thuis correct behandelt gooi je je geld weg door een peeling te laten doen.
Je huid moet correct nabehandeld worden
Een chemische peeling werkt veel dieper in de huid dan een gewone scrub. Daarom is het belangrijk dat je huid goed kan herstellen na de behandeling. Hoe zo’n correcte nabehandeling eruit ziet kan verschillend zijn per type peeling die toegepast wordt. Maar 1 ding is zeker: als je huid diep gestimuleerd is heeft ze een zekere vorm van recovery nodig. Dit is zeker iets waarover je geïnformeerd wilt zijn voor je de behandeling doet. Een verkeerde nazorg kan er immers toe leiden dat de huid gevoeliger en droger wordt. Niet hetgeen je voor ogen had voor je die peeling liet doen waarschijnlijk.
Vermijd de zon/zonnebank
En dit toch voor minstens 2 weken. Denk eraan dat als je bijvoorbeeld naar de bergen gaat er ook veel zonlicht is. Als je toch buiten komt bij felle zon, smeer dan goed met een breedspectrum SPF. En uitleggen dat de zonnebank niet goed is voor je huid hoeft denk ik niet meer é 🙂
Conclusie
- Kom eerst een langs voor een gratis huidanalyse zodat je zeker bent dat een peeling wel de meest geschikte behandeling is voor jouw huid. Boek deze gemakkelijk online via deze link!
- Zorg dat je skincare game thuis helemaal on point is, veel eerder heeft een extra stimulator weinig zin.
- Plan je peeling in op een tijdstip dat je zeker 2 weken niet blootgesteld wordt aan veel zonlicht.
- Volg de richtlijnen voor nabehandeling tot de letter achteraf!
Graag nog meer weten over chemische peelings? Kijk dan zeker eens onderstaande video!