Wat je moet weten voor je een chemische peeling laat doen

chemische peeling

Geschatte leestijd: 3 minuten

Waar we 10 jaar geleden te veel schrik hadden van een chemische peeling, hebben we er tegenwoordig misschien niet schrik genoeg van. Nu de herfst terug in het land is, is officieel het peelingseizoen weer van start gegaan. En als ik mijn Instagram open doe heb ik dat zeker geweten. Het aanbod zoeft me rond de oren. Peelings kunnen supermooie resultaten geven als ze bij de juiste huid op de juiste moment toegepast worden. Maar het is zéker geen behandeling waarvoor je zomaar even ergens binnen wandelt. En omdat een verwittigd mens er 2 waard is, deel ik in dit artikel heel graag met je wat je moet weten voor je een peeling laat doen!

Een chemische peeling is geen magische oplossing

Als je last hebt van een huidprobleem wordt dikwijls gepraat over peelings alsof deze alles kunnen wegtoveren. En inderdaad, er valt wat te zeggen over het principe van “oude beschadigde cellen weghalen zodat er nieuwe gezonde cellen in de plaats komen”. Maar als jouw huid niet correct verzorgd wordt om mee te beginnen is het een beetje wishful thinking dat de nieuwe huid van betere kwaliteit zal zijn dan de huid die je nu hebt. Met andere woorden: een chemische peeling is een aanvulling op een correct uitgekiend thuisbehandelingsprogramma en geen vervanging van. Als je niet eerst je huid thuis correct behandelt gooi je je geld weg door een peeling te laten doen.

Je huid moet correct nabehandeld worden

Een chemische peeling werkt veel dieper in de huid dan een gewone scrub. Daarom is het belangrijk dat je huid goed kan herstellen na de behandeling. Hoe zo’n correcte nabehandeling eruit ziet kan verschillend zijn per type peeling die toegepast wordt. Maar 1 ding is zeker: als je huid diep gestimuleerd is heeft ze een zekere vorm van recovery nodig. Dit is zeker iets waarover je geïnformeerd wilt zijn voor je de behandeling doet. Een verkeerde nazorg kan er immers toe leiden dat de huid gevoeliger en droger wordt. Niet hetgeen je voor ogen had voor je die peeling liet doen waarschijnlijk.

Vermijd de zon/zonnebank

En dit toch voor minstens 2 weken. Denk eraan dat als je bijvoorbeeld naar de bergen gaat er ook veel zonlicht is. Als je toch buiten komt bij felle zon, smeer dan goed met een breedspectrum SPF. En uitleggen dat de zonnebank niet goed is voor je huid hoeft denk ik niet meer é 🙂

Conclusie

  • Kom eerst een langs voor een gratis huidanalyse zodat je zeker bent dat een peeling wel de meest geschikte behandeling is voor jouw huid. Boek deze gemakkelijk online via deze link!
  • Zorg dat je skincare game thuis helemaal on point is, veel eerder heeft een extra stimulator weinig zin.
  • Plan je peeling in op een tijdstip dat je zeker 2 weken niet blootgesteld wordt aan veel zonlicht.
  • Volg de richtlijnen voor nabehandeling tot de letter achteraf!

Graag nog meer weten over chemische peelings? Kijk dan zeker eens onderstaande video!

Beardwash vs shampoo: wat is het verschil?

beardwash shampoo

Geschatte leestijd: 2 minuten

Voor je geld investeert in een beardwash, wil je waarschijnlijk weten wat nu eigenlijk het verschil is met een gewone shampoo. Groot gelijk heb je! Tegenwoordig zijn er immers tal van producten die een oplossing bieden voor een “probleem” dat we 10 jaar geleden niet eens kenden. Maar zonder verder rond de pot te draaien, in dit artikel vertel ik je graag alle redenen waarom je die beardwash toch écht wel nodig hebt als je een sexy baard wilt bekomen!

Je hebt geen mond op je hoofd staan

En daarmee heb ik eigenlijk alles gezegd wat je moet weten. Je baard wordt veel meer blootgesteld aan bacteriën en kleine voedselrestjes die zich kunnen ophopen. Daarom heeft een beardcleanser een grondiger reinigend effect.

Een beardwash pakt problemen ter hoogte van de baardstreek aan

Veel mannen met een baard hebben last van droogte, jeuk of schilfers ter hoogte van de baardstreek. Daarom bevat een baardreiniger idealiter meer herstellende werkstoffen om de huidbarrière te verbeteren en zo ongemakken in de baardzone te verminderen.

Gemaakt voor dagelijks gebruik

Je hebt waarschijnlijk al gehoord dat als je je haren te vaak wast, dat deze vetter worden. Dat komt omdat te veel reinigen eigenlijk een stimulerend effect heeft op je talgklieren waardoor deze meer talg gaan aanmaken. Zeker niet iets wat je wil hebben op je gezicht! Let er daarom op dat je een beardwash koopt zonder sulfaten, aangezien deze de huid uitdrogen. Op die manier ben je er zeker van dat je een schone baard hebt, die bovendien zacht en gezond is, maar niet plakkerig!

Onze tip? Deze beardwash van MEN3 verwijdert onzuiverheden, oliën en vuil in de baard en gelaat. Je hebt dus maar 1 product nodig om zowel je gezicht als je baard te reinigen. Bovendien zorgt een breed spectrum aan voedende en herstellende ingrediënten ervoor dat je huid en baard er geconditioneerd worden en er gezond en veerkrachtig uitzien!

beardwash
beardwash

Wil je liever eerst zeker weten dat dit het meest geschikte product is voor jouw huid? Kom dan eens langs voor een gratis huidanalyse. Je kan deze gemakkelijk boeken via deze link!

Vermoeide ogen: oorzaken en oplossingen

vermoeide ogen

Geschatte leestijd: 2 minuten

Vermoeide ogen, we hebben er allemaal al ooit mee te maken gehad. Als je ogen zwaar voelen zie je er niet alleen minder fris uit, je voelt je ook letterlijk niet klaar om de dag te trotseren. Hoewel er ontzettend veel verschillende oorzaken zijn, zijn er gelukkig ook goede oplossingen!

Vermoeidheid

Letterlijke fysische vermoeidheid is de meest voorkomende reden dat je last hebt van vermoeide ogen. Geen enkel product of tip gaat hier zo nuttig zijn als: zorg voor voldoende rust. Zorg er ook voor dat je hoofd goed ondersteund wordt door je kussen, zodat alles bloed en lymfe goed kan wegstromen gedurende de nacht.

Leeftijd

Ouder worden is natuurlijk een voorrecht, maar hoe ouder je wordt, hoe meer je schijnbaar moet doen om je lichaam in vorm te houden. Voor je ogen is dat niet anders. Gebruik een ooggel die helpt met de tere huid rond je ogen te hydrateren en draineren. Door te draineren wordt immers oud lymfevocht weggevloeid en verminderen gezwollen ogen. Wij zijn alvast fan van deze van comfort zone!

vermoeide ogen
vermoeide ogen behandelen

Allergieën

De histamine die allergische reacties triggert kan er voor zorgen dat de bloedvaten onder de ogen ook uitzetten. Zorg dus zeker dat je je anti allergische medicatie neemt, en probeer niet te veel in je ogen te wrijven. Leg eventueel wat koude kompressen of koude gebruikte theezakjes op je ogen om voor verlichting te zorgen.

Dé quick fix die altijd werkt tegen donkere kringen

Concealer. Maar gebruik lieft een minerale concealer. Als je minerale make-up gebruikt beperk je de kans op allergische reacties. Je wil immers niet dat het camoufleren van je vermoeide ogen het probleem op lange termijn verergert!

Heb je na het lezen van dit artikel zin gekregen om samen werk te maken van je mooiste huid? Maak dan eens een afspraak voor een gratis huidanalyse. Je kan dit gemakkelijk online boeken via deze link!

Anti aging door stress management?

stress management

Geschatte leestijd: 3 minuten

Tegenwoordig zien we het woord stress zo vaak voorbij komen dat we er dezelfde emotionele respons op hebben als op het woord sla. We beschouwen stress als iets gewoons, als iets wat bij ons dagelijks bestaan hoort. Stress wordt echter gekoppeld aan allerlei ziektes. Denk dan aan hartziektes, huidziektes, hoofdpijn, depressie, alzheimer, versnelde veroudering, versnelde groei van tumoren en ga zo maar door. Gelukkig blijven we creatief en vinden we allerlei oplossingen om de symptomen aan te pakken. Maar zou het niet logisch zijn dat we tegelijk ook op de stress werken? En wat als ik je vertel dat je hierdoor ook langer een jeugdige, stralende huid behoudt? Heb ik je aandacht? Read on 😉

Wat gebeurt er als we stress ervaren?

Tijdens een stressrespons verhogen de hartslag en de bloeddruk. Het stresshormoon cortisol giert door ons lichaam en zorgt ervoor dat we gefocust zijn in een soort van survival modus. Heel handig als je moet vluchten voor een leeuw. Dan heb je namelijk al je levenskracht nodig in je benen, en is je huid even bijkomstig. Helaas is dit mechanisme minder handig als het chronisch wordt omdat de stressor altijd aanwezig is. Denk dan aan je job, of je man, of…

Stress en de stresshormonen zorgen immers voor zogenaamde oxidatieve stress. Oxdatieve stress wil zeggen dat je lichaam aangevallen wordt door vrije radicalen. Deze vallen in feite de moleculaire structuur van je cellen aan, waardoor deze op termijn sneller verouderen en vatbaarder worden voor ziektes. Gelukkig kan je extra antioxidanten gebruiken om de vrije radicalen te counteren, maar of dit 100% werkt? Geen mens die het zeker weet. Voorkomen lijkt me hoe dan ook beter dan genezen. Tijdens een recover touch behandeling geven we bijvoorbeeld de huid heel veel van deze broodnodige antioxidanten bij.

Als je weet dat roken, luchterveruiling etcetera allemaal zorgen voor de vorming van vrije radicalen. En als je weet dat het wetenschappelijk vastgesteld is dat je sneller veroudert van deze vrije radicalen, dan wil dit ook zeggen dat je elke keer als je stress vermijdt, je vrije radicalen vermijdt. En hoe meer je jouw mentale welzijn serieus neemt, hoe dankbaarder ook je lichaam en huid zullen zijn. Far stretch? Ik vind van niet, maar time will tell!

Misschien heb je spontaan behoefte gekregen om even tijd te nemen voor jezelf en te ontspannen. Dan is een deugddoende gelaatsverzorging waarschijnlijk wel een goed idee! Je kan deze gemakkelijk boeken via deze link!

Skincare is geen exacte wetenschap

skincare wetenschap

Geschatte leestijd: 2 minuten

Hyaluronzuur voor hydratatie, vitamine c voor glow, salicylzuur voor puistjes, retinol voor anti aging, en toch kop ik hier dat skincare geen exacte wetenschap is? That’s right! Want hoewel de werkzaamheid van deze ingrediënten onomstotelijk wetenschappelijk bewezen is, werken ze toch niet bij iedereen even goed. Net zoals dat een mannenhuid doorgaans vetter en dikker is dan een vrouwenhuid, heeft toch niet elke man een vette huid. En sommige vrouwen hebben een baard. Maar dat is weer een ander verhaal natuurlijk. Anyway, hoe komt het nu dat de ene huid anders reageert dan de andere? Ik leg het je graag uit!

Je bent je dikwijls enkel bewust van het symptoom

Stel dat je last hebt van een droge huid. Dan heb je misschien al 101 hydraterende crèmes uitgeprobeerd die je telkens teleur stelden, òf je blonk als een spiegel de hele dag… De kans zit er dik in dat je dan je reiniging eens onder de loep moet nemen. Als deze te uitdrogend is voor je huid kan immers geen enkele crème een oplossing bieden. Of er nu het wetenschappelijk onderbouwde hyaluronzuur in zit of niet zal niets veranderen aan het feit dat het elke keer misloopt simpelweg bij het wassen.

Puistjes kunnen nog zo’n vervelend voorbeeld zijn. Puistjes kunnen ontstaan door effectief hyperactieve talgklieren, maar ook door dode huidcellen die de poriewand blokkeren, woekering van bacteriën én door hormonale schommelingen. Zolang je niet zeker weet wàt nu de effectieve oorzaak is, zal behandelen altijd lastig zijn!

Je wil het ene dingetje niet inruilen voor wat anders

Zo kan het gebeuren dat je last hebt van 2 vervelende huidcondities tegelijk (al dan niet bewust). Een gevoelige huid met een zwangerschapsmasker moet zachter behandeld worden dan een huid die niet gevoelig is. Zachter wilt dikwijls ook wel zeggen dat het langer duurt om resultaat te zien, maar liever zo dan bijvoorbeeld rosacea in de plaats krijgen.

Wat je vooral moet onthouden

Als jij zogezegd alles al hebt geprobeerd moet je misschien toch eens overwegen om langs te komen voor een gratis huidanalyse. Tijdens de huidscan wordt jouw huidconditie volledig in kaart gebracht, en koppelen we deze beelden aan jouw verhaal en jouw wensen. Ik geloof er alvast in dat we enkel zo, samen, een duurzaam resultaat kunnen bekomen. Afspraak maken? Dat kan je gemakkelijk via deze link!