Tournée Minérale: een feestje voor je huid, lichaam en geest!

tournée minérale voordelen

Februari staat al enkele jaren in het teken van Tournée Minérale: ofwel een maand waarin je jezelf voorneemt om alcoholvrij te leven. En waar ik mezelf vroeger nooit had kunnen voorstellen dat ik die gezellige wijntjes zou afzweren, heb ik dat sinds Kerst vorig jaar wél gedaan. Ik kan nu dus zeggen dat ik mijn eerste alcoholvrije maand succesvol afgerond heb, en dat ik beslist heb om het leven op water en thee verder te zetten. Benieuwd wat mijn ervaringen zijn na deze eerste maand? Read on!

Voordeel 1: ik slaap beter en dieper sinds mijn Tournée Minérale

Het beter slapen was iets dat ik als eerste opmerkte. Akkoord, als je een slaapmutsje hebt gedronken val je iets sneller in slaap, maar de slaap die ik vroeger had (achteraf bekeken toch) was veel onrustiger. Nu slaap ik dus effectief vast en diep, en voel ik me ’s morgens ook véél fitter. Het moment waarop ik uit bed opsta is daardoor effectief veel leuker, mét zin om erin te vliegen. Een goede nachtrust doet immers wonderen!

Voordeel 2: ik ben helderder en creatiever

En hierdoor krijg ik meer werk verzet in minder tijd. Dit is ongetwijfeld ook een gevolg van de betere nachtrust. Eigenlijk een heel logisch gevolg. Als je minder goed geslapen hebt, in combinatie met misschien een halve kater, ben je fysisch gewoon minder in staat om het creatieve stuk van je brein aan te spreken. Tournée Minérale zorgt er dus letterlijk voor dat je jouw hersenen beter kan gebruiken.

Voordeel 3: mijn huid ziet er beter uit

Waar ik vroeger soms last had van wat “puffiness” onder mijn ogen, heb ik dat nu niet meer. Dat vocht onder de ogen kan je natuurlijk verminderen door middel van een juiste oogcontourmassage. Maar stel je het effect van die massage eens voor als je niet moet dweilen met de kraan open? Ook merk ik dat ik voor de eerste keer in jaaaaaren geen last heb van droge handen, lippen etcetera. Alcohol werkt immers vochtafdrijvend, en omdat je huid het grootste orgaan is, is dit orgaan dikwijls ook het meest geïmpacteerd door de uitdrogende effecten van alcohol.

Voordeel 4: ik voel me optimistischer sinds Tournée Minérale

Als je vorige 3 voordelen bij elkaar optelt, zal het je niet verbazen dat ik me ook effectief beter in mijn vel voel. Daardoor ben ik beter bestand tegen stress, en ben ik dus in het algemeen ook veel vrolijker! Als iemand me nu een glas aanbiedt heb ik dus ook weinig moeite om hier nee tegen te zeggen, omdat voor mij het leven zonder alcohol dus beter bevalt dan het leven mét.

Het is niet de bedoeling van deze blog om met de vinger te wijzen. Iedereen neemt zijn beslissingen en heeft zijn levensstijl. We weten allemaal diep vanbinnen wat gezond is en wat ongezond is. En ik ben er ook van overtuigd dat er bijna niemand is die 100% op elk levensgebied de perfecte keuze maakt. Uiteraard is het wel zo dat levensstijl een factor is die mee bepaalt hoe je huid veroudert. En daar moeten we rekening mee houden als we jouw huid gaan behandelen. Daarom vind ik het zo belangrijk dat we als eerste stap binnen jouw huidtraject een uitgebreide intake en huidanalyse doen. Deze kan je gemakkelijk boeken via deze link. Tot binnenkort?

Zo maak je die voornemens deze keer waar!

voornemens

Geschatte leestijd: 3 minuten

Het is al weer bijna een nieuw jaar, met ongetwijfeld veel nieuwe voornemens. Tijdens mijn eerste les geschiedenis in het eerste middelbaar leerde ik een zin die me altijd is blijgebleven. Als je de geschiedenis kent, dan kan je de toekomst voorspellen. Want de geschiedenis herhaalt zich immers altijd. Snap je al waar ik naar toe wil met die goede voornemens? De meesten sneuvelen al nog voor de maand januari om is. Is jouw goal voor dit jaar om een mooiere, gezondere huid te hebben? Henry Ford zei het volgende: “Niets is echt moeilijk als je het opdeelt in kleine stukjes.” Om te voorkomen dat de geschiedenis zich dit jaar weer herhaalt, hierbij enkele tips.

Tip 1: win persoonlijk advies in tijdens een gratis huidanalyse

Je hebt het me al 1000 keer horen zeggen, maar ik blijf het herhalen: een huidanalyse is de eerste stap naar een mooie huid! Waarom, denk je nu misschien? Die beautyredactrice van de flair zal toch ook wel weten waarover ze spreekt? Probably. Maar persoonlijk advies is echter goud waard. Tijdens de huidanalyse kunnen we namelijk àlle unieke kenmerken van je huid zién. En op die manier, rekening houdend met al deze parameters, ontdek jij hoe je het snelst jouw gewenste resultaat krijgt!That’s right! Het draait niet om je even schrik aan te jagen, of om even de aandacht te vestigen op een rimpel die je nog niet opgevallen was. Alles gaat over hoe jij jouw doelstellingen kan behalen!Als je dan nog in de mix gooit dat deze eerste kennismaking gratis en vrijblijvend is.. zou je dan niet snel die afspraak maken?

Tip 2: implementeer je nieuwe routine

Het duurt ongeveer 66 dagen om een nieuwe gewoonte te maken. Dat wil zeggen dat het pas na die tijd als vanzelf zal gaan dat je dagelijks je huid ’s morgens en ’s avonds verzorgt met de juiste producten. In tussentijd is het belangrijk dat je dit duidelijk als een dagelijks doel beziet. Wat voor mij altijd werkt zijn die kleine dingetjes als een “taak” op te schrijven in mijn agenda. Elke keer ik een taak volbracht heb kan ik dan een vinkje zetten. Deze simpele handeling activeert het beloningscentrum in je hersenen, waardoor je je terecht goed voelt hierover! En het is in het goed voelen bij een handeling, dat je een gewoonte creëert!

Tip 3: kom regelmatig voor een checkup

Je checkup is minstens even belangrijk als je eerste huidanalyse! I’ll tell you why. Als je een huidprobleem hebt dan wil je dit zo effectief mogelijk behandelen. En door die behandeling zal je huid veranderen (ahja, dat is toch de bedoeling). Maar als je huid verandert, zullen ook de behoeftes van je huid veranderen! Door regelmatig een checkup te doen blijf je dus helemaal on top of your skincare game! See you soon?

Kleine cadeaus met een grote impact

kleine cadeaus grote impact

Geschatte leestijd: 3 minuten

Kleine cadeaus uitzoeken is vaak lastiger dan wanneer het budget groter is, vind je niet? En al heel zeker als je wilt dat het ook nog een beetje betekenisvol is. Aan prullaria geen gebrek, maar je wil waarschijnlijk niet dat je cadeau “goedkoop” ademt. Hoe kan je dit oplossen? Door een verhaal te koppelen aan je geschenk! Wil jij dit jaar iemand helpen met stress en spanningen los te laten? En dit met cadeaus van minder dan €20? Dan is deze blog voor jou geschreven!

Let me introduce you: Tranquillity™

Ik ga je de hele theorie achter aromatherapie, geur, en de impact op het limbisch systeem in de hersenen besparen. Als ik zeg dat geur bepaalde emoties kan oproepen, zal je eigen ervaring wel aangeven dat ik gelijk heb 😉 Tranquillity™ is alleszins een geheime mix van essentiële oliën die meteen een gevoel van welzijn en rust tot stand brengen. Het is bijvoorbeeld ook mijn geheime wapen om een onrustige klant te laten ontspannen, need I say more?

Tranquillity™ at home

Zelf wil ik de geur van Tranquillity™ overal rond me hebben, want het is best wel verslavend! Daarom zitten er in de huidige gift collectie 2 items die de onweerstaanbare geur in jouw huis brengen. Dit door middel van een geurkaars of geurstokjes (de geurstokjes zijn achteraf makkelijk bij te vullen met de refill). Als je op de afbeelding klikt wordt je naar de webshop geleid.

Tranquillity™ home fragrance 50ml
Tranquillity™ home fragrance 50ml
Tranquillity™ candle 70g
Tranquillity™ candle 70g

Tranquillity™ op en rond mij

Om Tranquillity™ verder tot een ritueel te maken is er ook de Tranquillity™ shampoo en Body mist. De body mist is ook heerlijk om te verstuiven op je hoofdkussen voor het slapengaan.

Tranquillity™ shampoo 280ml
Tranquillity™ shampoo 280 ml
Tranquillity™ body mist 50ml
Tranquillity™ body mist 50ml

Nog meer Tranquillity™

Voor zij die nog meer diepgaande ontspanning willen ervaren is er ook nog de Tranquillity™ gelaatsverzorging. Een zalige beleving die de geurbeleving Tranquillity™ combineert met de Tranquillity™ sound en speciaal uitgekiende massagetechnieken om een diep gevoel van ontspanning en welzijn te bevorderen!

3 tips om scheerirritatie te voorkomen

scheerirritatie voorkomen

Geschatte leestijd: 2 minuten

Scheerbrand, scheerirritatie, scheerwondjes,… We hebben er allemaal waarschijnlijk al ooit mee te maken gekregen. Daarom in deze blog 3 tips wat jij gemakkelijk thuis kan doen om scheerirritatie vanaf nu te voorkomen!

Tip 1: gebruik een pre shave

Een preshave legt namelijk een beschermlaag tussen je huid en je mes. Hierdoor kan je mes gemakkelijker over je huid heen glijden zonder irritatie uit te lokken. Bovendien zet een preshave de baardharen recht omhoog, waardoor je ook veel gladder kan scheren. Geloof me maar, een pre shave is een echte eye opener! Scheerirritatie voorkomen was nog nooit zo gemakkelijk!

Tip 2: scheer enkel met de haargroeirichting mee

In de hals gaan de baardharen dikwijls verschillende richtingen uit. Dus check even hoe ze bij jou groeien voor je enthousiast begint te scheren. Akkoord, door tegen de richting in te scheren kan je gladder scheren, maar de kans op irritatie neemt wel enorm toe. En als je vorige tip toepast door een pre shave te gebruiken zal je bovendien weinig verschil merken.

Tip 3: neem je tijd om te scheren

Zet niet te veel druk op je mes en span goed de huid mee op. Laat het mes zijn werk doen door zachtjes over je huid heen te glijden in kleine stroken. Slow en steady wins the race, ook dat is een belangrijke slogan om scheerirritatie te voorkomen!

Toch liever even persoonlijke hulp met het scheerverhaal? Boek dan eens een skin & shave event. Dat kan gemakkelijk online via deze link!

Wat je moet weten voor je een chemische peeling laat doen

chemische peeling

Geschatte leestijd: 3 minuten

Waar we 10 jaar geleden te veel schrik hadden van een chemische peeling, hebben we er tegenwoordig misschien niet schrik genoeg van. Nu de herfst terug in het land is, is officieel het peelingseizoen weer van start gegaan. En als ik mijn Instagram open doe heb ik dat zeker geweten. Het aanbod zoeft me rond de oren. Peelings kunnen supermooie resultaten geven als ze bij de juiste huid op de juiste moment toegepast worden. Maar het is zéker geen behandeling waarvoor je zomaar even ergens binnen wandelt. En omdat een verwittigd mens er 2 waard is, deel ik in dit artikel heel graag met je wat je moet weten voor je een peeling laat doen!

Een chemische peeling is geen magische oplossing

Als je last hebt van een huidprobleem wordt dikwijls gepraat over peelings alsof deze alles kunnen wegtoveren. En inderdaad, er valt wat te zeggen over het principe van “oude beschadigde cellen weghalen zodat er nieuwe gezonde cellen in de plaats komen”. Maar als jouw huid niet correct verzorgd wordt om mee te beginnen is het een beetje wishful thinking dat de nieuwe huid van betere kwaliteit zal zijn dan de huid die je nu hebt. Met andere woorden: een chemische peeling is een aanvulling op een correct uitgekiend thuisbehandelingsprogramma en geen vervanging van. Als je niet eerst je huid thuis correct behandelt gooi je je geld weg door een peeling te laten doen.

Je huid moet correct nabehandeld worden

Een chemische peeling werkt veel dieper in de huid dan een gewone scrub. Daarom is het belangrijk dat je huid goed kan herstellen na de behandeling. Hoe zo’n correcte nabehandeling eruit ziet kan verschillend zijn per type peeling die toegepast wordt. Maar 1 ding is zeker: als je huid diep gestimuleerd is heeft ze een zekere vorm van recovery nodig. Dit is zeker iets waarover je geïnformeerd wilt zijn voor je de behandeling doet. Een verkeerde nazorg kan er immers toe leiden dat de huid gevoeliger en droger wordt. Niet hetgeen je voor ogen had voor je die peeling liet doen waarschijnlijk.

Vermijd de zon/zonnebank

En dit toch voor minstens 2 weken. Denk eraan dat als je bijvoorbeeld naar de bergen gaat er ook veel zonlicht is. Als je toch buiten komt bij felle zon, smeer dan goed met een breedspectrum SPF. En uitleggen dat de zonnebank niet goed is voor je huid hoeft denk ik niet meer é 🙂

Conclusie

  • Kom eerst een langs voor een gratis huidanalyse zodat je zeker bent dat een peeling wel de meest geschikte behandeling is voor jouw huid. Boek deze gemakkelijk online via deze link!
  • Zorg dat je skincare game thuis helemaal on point is, veel eerder heeft een extra stimulator weinig zin.
  • Plan je peeling in op een tijdstip dat je zeker 2 weken niet blootgesteld wordt aan veel zonlicht.
  • Volg de richtlijnen voor nabehandeling tot de letter achteraf!

Graag nog meer weten over chemische peelings? Kijk dan zeker eens onderstaande video!